Kurczak z warzywami w sosie ziołowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sposób na tanie i smaczne danie ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 piersi z kurczaka
    -marchewka
    -kawałek pora i selera
    -pół cebuli
    -3 łyżki śmietany 12%
    -łyżka mąki ziemniaczanej
    -3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie
    -olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z warzywami w sosie ziołowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w 3 łyżkach oleju, łyżeczce słodkiej papryki i 2 łyżeczkach ziół prowansalskich.
    Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju razem z mięsem. Następnie podlać wodą i dodać pokrojone w kostkę warzywa. Dusić do miękkości. Śmietanę zahartować wywarem i wlać do sosu. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do dania. Zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować