Kurczak w kremowym sosie z fasolą szparagową i pieczarkami

4.5 (187 ocen)

Bardzo sycący obiadek i bardzo pyszny. Kawałki kurczaka połączone z warzywami i zanurzone w śmietanie.

Składniki:

  • 1mały podwójny filet z kurczaka
    160 g śmietany 22%
    200 g małych pieczarek
    1 cebula
    garść fasolki szparagowej (może być mrożona)
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    łyżka suszonych ziół np do drobiu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kurczak w kremowym sosie z fasolą szparagową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę, oprószyć przyprawami i ziołami, podsmażyć na odrobinie oleju lub oliwy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki. Fasolkę szparagową ugotować z odrobiną soli i odcedzić.
  • Kurczak w kremowym sosie z fasolką szparagową 2. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć do odparowania soku, dodać ugotowaną fasolkę (pokrojoną na 2-3 części). Całość porządnie doprawić przyprawami, dodać mięso i chwilkę smażyć wszystko razem. Na koniec dodać śmietanę. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować