Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym

4.21 (235 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

To propozycja na szybki i smaczny obiad który przygotujemy w kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 300 gram fileta z kurczaka
    200 gram pieczarek
    100 ml, śmietany słodkiej 30%
    3/4 szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki
    sól
    Pieprz
    Duży ząbek czosnku.
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.21 (235 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę,umyte i oczyszczone pieczarki w cienkie plasterki.
    Na patelni rozgrzać 2/3 łyżki oleju dodajemy mięso i krótko przesmażamy.
  • 2. Przyprawiamy solą pieprzem i czosnkiem dodajemy pieczarki i smażymy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Gdy pieczarki będą miękkie dolewamy wodę z mąką,dokładnie mieszamy na koniec wlewamy śmietankę i ponownie mieszamy aż sos zgęstnieje.
    Podajemy z ryżem lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować