KURCZAK PO BESKIDZKU (Z OSCYPKIEM I ŻURAWINĄ)

4.45 (159 ocen)

  • 40 min

pyszne połączenia kurczaka i oscypka ze słodko-kwaśną żurawiną

  • 40 min

Składniki:

  • na 1-2 porcje:
    1 średni oscypek
    1 filet z kurczaka
    sól i pieprz
    1 ząbek czosnku
    3-4 łyżki żurawiny ( gotowej ze słoiczka)
Wystaw ocenę:

4.45 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po beskidzku (z oscypkiem i żurawiną) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy na mniejsze kawałki , nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solimy i pieprzymy. Smażymy bez panierki.
    Na usmażone kotleciki układamy po plasterku oscypka oraz łyżeczce żurawiny.
    Zapiekamy w piekarniku ( 170 stopni) do momentu lekkiego rozpuszczenia sera
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Oscypek Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować