Kurczak niebo

  • wyświetlono: 1110 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Tak nazwałam to danie, bo rozpływa się w ustach. Mąż za nim przepada.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Jolanta Chojnowska, Łódź

Składniki

● 4 filety z kurczaka
● marchewka
● 2 cebule (biała i czerwona)
● jogurt naturalny
● sól
● pieprz
● 2 łyżki mąki
● żółty ser
● szczypiorek
● bułka tarta
● margaryna

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak niebo

  • 1. Umyte i osuszone filety
    układamy w wysmarowanym
    margaryną i wysypanym bułką
    tartą naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Marchewkę i cebule obieramy
    i kroimy w kostkę. Podsmażamy,
    by cebula się zeszkliła,
    a marchewka zmiękła.
  • 3. Mieszamy jogurt z mąką,
    doprawiamy solą i pieprzem
    i dodajemy do warzyw. Zalewamy
    filety i posypujemy tartym
    serem. Pieczemy 20-30
    min w temp. 180 °C. Posypujemy
    szczypiorkiem.

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadfilety z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak hajderabacki

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak hajderabacki

Danie z kuchni hinduskiej. Kurczak...

Bakaliowy kurczak

Dodane przez: Jaga85

Bakaliowy kurczak

Taki kurczak to rewelacyjny dodatek...

Kurczak Balti

Dodane przez: hercik17

Kurczak Balti

Kurczak Balti to tradycyjne danie...

Kurczak tandoori

Dodane przez: czarrna

Kurczak tandoori

Kurczak tandoori wywodzi się z...

Smażony  kurczak.

Dodane przez: Annna MM

Chrupiący kurczak

Kurczaka robię często i na wiele...

Kurczak pieczony

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kurczak pieczony

Kurczak pieczony w marynacie i...