Kurczak faszerowany pieczoną papryką w papilotach

5 (176 ocen)

Polecam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka- 150 g
    1 mała papryka czerwona- 120 g
    20 g sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki kurkumy
    ½ łyżeczki bazylii suszonej
    ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Kurczak faszerowany pieczoną papryką w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04a5pxf 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, kurkumą, pieprzem i odłożyć do lodówki.
    Umytą i osuszoną paprykę obiec w piekarniku lub na palniku kuchenki. Gdy będzie już czarna, owinąć w woreczek foliowy lub folię aluminiową i zostawić na kilka minut. Następnie wyjąć z foli i obrać ze skórki.
  • image-08dyqcs 2. Pokroić w bardzo małą kosteczkę. Przełożyć do miseczki.
  • image-20i4nm7 3. Dodać pokrojony lub starty ser żółty. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką słodką. Dokładnie wymieszać.
  • image-027plnd 4. Przygotowany farsz nałożyć obficie na płat mięsa. Zrolować
  • image-1vmmdga 5. przełożyć na folię aluminiową, zawinąć i przełożyć do piekarnika. Piec w 200 st około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i z folii, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować