Kuleczki w sosie chińskim

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne kuleczki i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na pulpety:
    • ½ kg mięsa wieprzowego mielonego
    • Jajko
    • 2 łyżki śmietany
    • 4 łyżki bułki tartej
    • Mała cebulka drobno pokrojona
    • Sól
    Składniki do panierowania:
    • Mąka do obtoczenia
    • Olej do smażenia
    Składniki do sosu warzywnego:
    • 1 opakowanie mieszanki chińskiej
    • Sos sojowy
    • Sos chili
    • Przyprawa chili
    • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    • Kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuleczki w sosie chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Wszystkie składniki na pulpety wkładamy do miski i wyrabiamy
  • kuleczki 2. Uformować małe kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym olej z obu stron.
  • warzywa 3. Warzywa przekładamy na rozgrzany olej i prużymy, podlać wodą.
    Do mieszanki warzywnej dokładamy kostkę rosołową, sos sojowy, sos chili, solimy i doprawiamy chili.
  • warzywa 4. Do warzyw przekładamy kuleczki mięsne.
  • kuleczki 5. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i zaprawiamy warzywa.
    Chwilę gotujemy.
  • potrawa 6. Potrawa gotowa.
    Najlepiej podawać z ryżem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować