Kruche z budyniem i malinami

0 (0 ocen)

Łatwe ciasto w przygotowaniu i do tego jeszcze takie smaczne.

Składniki:

  • CIASTO
    mąka - 3 szkl
    cukier -0,5 szkl
    margaryna -250 g
    żółtka jaj - 5 szt
    proszek do pieczenia -2 łyżeczki
    PRZEŁOŻENIE
    mleko- 3 szkl
    budyń waniliowy - 2 torebki
    cukier -2,5 łyżki
    cukier puder do posypania ciasta
    dodatkowo
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery

Kruche z budyniem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
  • 2. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do lodówki
  • 3. Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm
  • 4. MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru.
  • 5. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy.
  • 6. Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń
  • 7. Zetrzeć na budyń 2 część ciasta, włożyć ciasto do piekarnika i piec 40 minut w 180 stop.
  • 8. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować