Kruche lizaki z kremem piernikowym

2 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sprawdzą się na święta dla dzieci.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 0,5 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko

    Krem:
    - 125 g serka mascarpone
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 1 łyżka przyprawy do piernika

    Dodatkowo:
    - drewniane patyczki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Kruche ciasteczka

Kruche lizaki z kremem piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wykrawamy ciastka do pary: jedno z gwiazdką, drugie bez. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
  • 2. Krem: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i przyprawą. Ciastko smarujemy kremem, wbijamy patyczek i przykładamy ciastkiem z gwiazdką. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawa do piernika Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować