Kruche ciastka pieguski

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Kruche ciastka, które zawsze wychodzą.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa)
    1 szklanka płatków owsianych (ja użyłam bezglutenowych)
    1 kostka masła
    pół szklanki brązowego cukru
    2 jajka
    100g żurawiny
    1 szklanka kokosu
    tabliczka czekolady (u mnie pół tabliczki gorzkiej i pół białej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche ciastka pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
  • 2. Gotowe ciasto schładzamy przez około 2 godziny w lodówce lub 20 minut w zamrażarce.
  • 3. Ciasto wałkujemy na grubość około 1 centymetra i wykrawamy ciastka.
  • 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować