Domowe ciastka pieguski (bezglutenowe)

4.49 (190 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Większość z Nas lubi sobie zjeść coś słodkiego do kawy czy herbaty co jednak często nie sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki. Dlatego wychodząc temu na przeciw przygotowałam dla Was przepis na pyszne bezglutenowe ciasteczka pieguski z czekoladą. Są łatwe w przygotowaniu i niskokaloryczne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka mąki kukurydzianej
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 0,5 łyżeczki soli
    -  jajko
    - 20 g czekolady gorzkiej
    - 3 łyżki jogurtu greckiego
    - 40 g cukru/słodzika
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Domowe ciastka pieguski (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa na ciastka 1. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Wbijamy jajko oraz wlewamy jogurt. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy pokrojoną w kostkę czekoladę. Całość łączymy.
  • Upieczone ciastka 2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łyżką układamy ciastka (jedno ciastko to jedna łyżka). 
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 min (aż się delikatnie zarumienią).

Porady

Ciastka pieguski to świetna przekąska. Można je ze sobą zabrać do szkoły czy pracy. Są bardzo chrupiące a jednocześnie delikatne. Polecam!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować