Krokiety z pomidorowym mięsem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.usmażyć około 20 - 25 naleśników o średnicy 20cm
2.Farsz mięsno - pomidorowy
Cebulę pokroić w ósemki i przesmażyć razem z kawałkami mięsa, czosnkiem i ziołami. Gdy mięso się zrumieni, zdjąć z ognia i zmielić wszystko w maszynce do mięsa. Ponownie dać na patelnię dodać pozostałe składniki i smażyć do powstania jednolite masy, doprawić do smaku.
3.Szpinak odmrozić, przesmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy trochę ostygnie połączyć z pokruszoną fetą, doprawić do smaku.
4.Przełożenie:
Na każdy naleśnik nałożyć cienko jeden farsz, a na niego drugi. Zwinąć i panierować w jajku i bułce. Smażyć krokiety z każdej strony na złoty kolor. Podawać z barszczykiem lub same.
Porady
smarowanie naleśników najlepiej zacząć od farszu, który jest bardziej zwarty. Na niego nakładać ten, który wyjdzie bardziej ,,wolny”. Kolejność nie wpływa na smak krokietów.
Komentarze