Krokiety z pieczarkami

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Krokiety z pieczarkami

  • 60 min

Składniki:

  • 14 naleśników wg wypróbowanego przepisu
    25 średnich pieczarek
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    siekana natka pietruszki
    2 łyżki masła
    mała cebula
    pieprz
    przyprawa typu przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
    bułka tarta
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać.
  • 2. Pieczarki umyć (jeśli potrzeba obrać), drobno pokroić i odparować na patelni. Usmażyć na maśle i odstawić do przestygnięcia. Drobno pokroić cebulę i dodać do pieczarek razem z natką pietruszki i 2 jajkami. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać.
  • 3. Nakładać po dużej łyżce farszu na każdy naleśnik i zwijać krokieciki. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować