Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Gdy nie mamy pomysłu, co zrobić z mięsem z rosołu, warto przygotować krokiety, Dodatek cebulki marynowanej nadał im ciekawego smaku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 naleśników
    650 gram mieszanego mięsa z rosołu: kurczak, indyk, wołowina (waga po obraniu mięsa z kości)
    200 gram cebulki marynowanej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
    1 łyżka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety

Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obieramy dokładnie z kości i mielimy je w maszynce lub rozdrabniaczu razem z cebulką marynowaną.

    Dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy je w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gotowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować