Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jak na naleśniki, czyli jajko, mleko, mąka i szczypta soli. Ja zawsze daję wszystkiego na oko. Wszystko połączyc i upiec normalne naleśniki.
Grzyby ugotować, aż zmiękną. Kiszoną kapustę dobrze wypłukać i gotować do miękkości, dodając przyprawy (2 liście laurowe, 3 ziela angielskie i 5 ziarenek pieprzu). Kapustę można gotować w wywarze, który pozostał po gotowaniu grzybów. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć. Dodać kapustę i obgotowane pokrojone pieczarki. Wszystko dobrze przesmażyć i doprawić solą, pieprzem i vegetą. Farsz rozsmarować na naleśnikach i zwinąć krokiety. Następnie krokiety obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tarteji przesmażyć na oleju do zarumienienia się panierki. A na koniec zjeść z apetytem :P
Porady
Ciasto na naleśniki nie może być zbyt gęste, ponieważ naleśniki powinny być dosyć cienkie.
Komentarze