Krokiety z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ostatnio naszła mnie właśnie ochota na nie. Wstyd się przyznać, ale robiłam je pierwszy raz w życiu, ale wyszły pyszne :D

  • 60 min

Składniki:

  • jajko
    mleko
    mąka
    szczypta soli
    1kg kapusty kiszonej
    1kg pieczarek (mogą być inne grzyby, także suszone)
    dużą cebulę
    przyprawy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto jak na naleśniki, czyli jajko, mleko, mąka i szczypta soli. Ja zawsze daję wszystkiego na oko. Wszystko połączyc i upiec normalne naleśniki.
    Grzyby ugotować, aż zmiękną. Kiszoną kapustę dobrze wypłukać i gotować do miękkości, dodając przyprawy (2 liście laurowe, 3 ziela angielskie i 5 ziarenek pieprzu). Kapustę można gotować w wywarze, który pozostał po gotowaniu grzybów. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć. Dodać kapustę i obgotowane pokrojone pieczarki. Wszystko dobrze przesmażyć i doprawić solą, pieprzem i vegetą. Farsz rozsmarować na naleśnikach i zwinąć krokiety. Następnie krokiety obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tarteji przesmażyć na oleju do zarumienienia się panierki. A na koniec zjeść z apetytem :P

Porady

Ciasto na naleśniki nie może być zbyt gęste, ponieważ naleśniki powinny być dosyć cienkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować