Krokiety z grzybami i kapustą w waflu

4.43 (192 ocen)

  • 35 min

Danie dla zapracowanych, gdy nie ma czasu na przygotowanie ciasta i smażenie.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 suche wafle
    Farsz:
    50 dag kiszonej kapusty
    1 szklanka ugotowanych i pokrojonych drobno grzybów
    1 duża cebula
    Olej do smażenia
    Przyprawy: sól, czarny mielony pieprz, zioła prowansalskie
    Bułka tarta
    1 duże jajko
Wystaw ocenę:

4.43 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z grzybami i kapustą w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: kapustę wymoczyć, odcedzić, zalać wodą i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać grzyby oraz kapustę pokrojoną na drobno. Całość dusić około 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać. Wafle przekroić na pół. Na każdej połówce rozsmarować ciepły farsz, odczekać chwilę, następnie zwinąć krokiety. Każdy pasek wafla przekroić na 3 części. Jajko rozkłócić, maczać krokiety, następnie panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rumiany kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

Porady

1.świeże grzyby można zastąpić suszonymi w mniejszej ilości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować