Krokiety z grzybami i kapustą w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: kapustę wymoczyć, odcedzić, zalać wodą i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać grzyby oraz kapustę pokrojoną na drobno. Całość dusić około 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać. Wafle przekroić na pół. Na każdej połówce rozsmarować ciepły farsz, odczekać chwilę, następnie zwinąć krokiety. Każdy pasek wafla przekroić na 3 części. Jajko rozkłócić, maczać krokiety, następnie panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rumiany kolor. Podawać z czerwonym barszczem.
Porady
1.świeże grzyby można zastąpić suszonymi w mniejszej ilości.
Komentarze