Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowym z limonką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Chrupiące krewetki w przepysznym cytrusowym sosie , będą idealną przekąską na przyjęciu

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • krewetki duże 200 gram.

    czosnek 1 ząbek

    papryczka chili 1 mała sztuka

    imbir kawałeczek około 2 cm.

    trawa cytrynowa 1 łodyga

    kolendra świeża


    sos:

    pomarańcza 1 sztuka

    limonka 1 sztuka

    sos rybny 1 łyżka

    mąka ziemniaczana 1 płaska łyżeczka

    cukier brązowy 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowym z limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki umyć i osuszyć ,obrać z pancerzy.

    SOS:
    wycisnąć sok z pomarańczy i limonki, wymieszać dokładnie z cukrem, sosem rybnym i mąką ziemniaczaną.

    Tłuszcz rozgrzać na patelni dodać czosnek i chili posiekane na cienkie plasterki. ,oraz starty imbir.

    Trawę pokroić na mniejsze kawałki dodać na patelnię .

    Smażyć około 2 minuty .

    Wrzucić krewetki podsmażyć, wlać sos dusić około 5 minut , posypać siekaną kolendrą .

    Podawać .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Trawa cytrynowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować