Krem z bananów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Puszysty, nie za słodki lekki deser z mnóstwem wartości odżywczych

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 banany
    -2 jajka
    -3 łyżki cukru
    -2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem z bananów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody. Pozostawić na kilkanaście minut, następnie ogrzewać na małym ogniu, mieszając. Gdy zawrze odstawić i ostudzić.
    Jajka i banany umyć, osuszyć. Oddzielić białka od żółtek. Banany obrać ze skórki, odkroić końce, pokroić w kawałki i wraz z żółtkami połową cukru zmiksować. Z białek ubić pianę. Do sztywnej piany, ubijając w dalszym ciągu dodawać po trochu pozostały cukier. Pianę, ubijając połączyć ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną. Ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do kompotierek i schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować