Krem marchewkowo - imbirowy

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Dziś światowy Dzień Wegetarian i mimo, że nie zaliczam się do tej grupy, to dla wszystkich łasuchujących po moim blogu, którzy nie jadają mięsa - krem będący niesamowitym doznaniem kulinarnym.

  • 20 min

Składniki:

  • - 8 marchewek
    - 1 imbir
    - bulion warzywny
    - 2 cebule
    - 1 ząbek czosnku
    - oliwa z oliwek
    - chili w proszku
    - 1/2 soku z pomarańczy (lub z kartonu)
    - cukier brązowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem marchewkowo - imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i starty imbir podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaję startą marchewkę (może być na dużych oczkach) i wlewam sok pomarańczowy. Duszę. W osobnym garnku gotuję bulion warzywny. Próbuje wywar z marchewki, jeżeli jest za mało słodki to dodaję brązowy cukier. Wlewam bulion i przyprawiam chili. Wszystko miksuje blenderem na gładki krem. Kleks robię ze śmietanki 36%. Podaję z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować