Krem marchewkowo - imbirowy

  • wyświetlono: 963 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Dziś światowy Dzień Wegetarian i mimo, że nie zaliczam się do tej grupy, to dla wszystkich łasuchujących po moim blogu, którzy nie jadają mięsa - krem będący niesamowitym doznaniem kulinarnym.

A BITE TO EAT
  • 20min

Składniki

- 8 marchewek
- 1 imbir
- bulion warzywny
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- chili w proszku
- 1/2 soku z pomarańczy (lub z kartonu)
- cukier brązowy do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Krem marchewkowo - imbirowy

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i starty imbir podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaję startą marchewkę (może być na dużych oczkach) i wlewam sok pomarańczowy. Duszę. W osobnym garnku gotuję bulion warzywny. Próbuje wywar z marchewki, jeżeli jest za mało słodki to dodaję brązowy cukier. Wlewam bulion i przyprawiam chili. Wszystko miksuje blenderem na gładki krem. Kleks robię ze śmietanki 36%. Podaję z grzankami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewkowy krem z chili

Dodane przez: Marcia66

Marchewkowy krem z chili

Mocno rozgrzewająca zupa

image-0rtv22p

Dodane przez: ladygoga

Zupa krem brokułowo-marchewkowa

Przyznam szczerze, że to moja pierwsza...

Krem dyniowo - marchewkowy

Dodane przez: zzewa

Krem dyniowo - marchewkowy

smaczna zupa krem

krem

Dodane przez: goshia

Krem marchewkowo-pomarańczowy

Aromatyczny krem marchewkowy z...

Paprykowo marchewkowa zupa krem

Dodane przez: joanna30

Paprykowo marchewkowa zupa krem

Ta zupa ma same zalety: pożywna,...

Marchewkowa zupa krem.

Dodane przez: Beatris

Marchewkowa zupa krem

Smaczna i zdrowa rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE