Terrina z buraczków na słodko

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Terrina z buraczków to nic innego jak galaretka. Dziwne? Dziwne. Za to piękne i smaczne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 burak
    - 1/2 kubka śmietany 18%
    - cukier do smaku
    - 2 łyżki żelatyny
    - 1/3 szklanki wrzątku

Terrina z buraczków na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka gotuję do miękkości. Obieram ze skórki i ścieram na bardzo małych oczkach. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku, dodaje śmietanę mieszam. Potem dodaję buraczki, przyprawiam cukrem aż będzie dobrze słodkie. Wymieszane odstawiam by trochę ostygło. Nakładam do kokilek na muffinki i wsadzam do lodówki na całą noc. Najlepiej smakuje podane do mięsa na obiad np: pieczonej szynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy