Krakersy z pastą z tuńczyka, mozzarelli, ananasa i chrzanu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -200 g ulubionych krakersów (u mnie bezglutenowe)
    -1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym
    -1 duży ogórek małosolny
    -1 łyżeczka chrzanu śmietankowego
    -1 kula mozzarelli
    -2 łyżki majonezu
    -4 plastry ananasa z puszki
    -sól i pieprz do smaku
    -ew. czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z tuńczyka Przekąski

Krakersy z pastą z tuńczyka, mozzarelli, ananasa i chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ananasa i mozzarellę kroimy na drobną kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka, chrzan i majonez, dokładnie mieszamy. Pastę doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  • 2 2. Pastę łyżeczką rozprowadzamy na krakersach. Na wierzchu układamy cienkie półplasterki ogórka. Możemy też posypać z wierzchu czarnuszką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować