Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach.
20 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
-200 g ulubionych krakersów (u mnie bezglutenowe)
-1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym
-1 duży ogórek małosolny
-1 łyżeczka chrzanu śmietankowego
-1 kula mozzarelli
-2 łyżki majonezu
-4 plastry ananasa z puszki
-sól i pieprz do smaku
-ew. czarnuszka do posypania
Krakersy z pastą z tuńczyka, mozzarelli, ananasa i chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasa i mozzarellę kroimy na drobną kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy tuńczyka, chrzan i majonez, dokładnie mieszamy. Pastę doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
2.Pastę łyżeczką rozprowadzamy na krakersach. Na wierzchu układamy cienkie półplasterki ogórka. Możemy też posypać z wierzchu czarnuszką. Smacznego!
Komentarze