Kotlety z kaszy i grzybów

4.48 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Kotlety będą naprawdę tanie, jeśli grzyby zbierzemy sami. Najlepiej smakują z ziemniakami posypanymi koperkiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag leśnych grzybów
    ok. 10 dag cebuli
    4 łyżki masła
    15 dag kaszy gryczanej
    sól
    pieprz
    jajko
    2 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy. Grzyby oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Dusimy z cebulą ok. 20 minut na 2 łyżkach roztopionego masła.
  • Kotlety z kaszy i grzybów 2. Kaszę gotujemy z resztą masła, aż będzie lekko rozgotowana.
    Mieszamy z grzybami. Studzimy i mielimy.
  • 3. Do masy wbijamy jajko. Doprawiamy i wyrabiamy. Formujemy kotlety. Obtaczamy w mące wymieszanej z bułką. Rumienimy z obu stron na rozgrzanym
    oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować