KOTLETY Z KASZANKI Z PODSMAŻONĄ CEBULKĄ

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie macie pomysłu na szybki obiad? to już śpieszę do was z pomysłem

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 pętek kaszanki we flaku,
    2 jajka rozmiar M,
    1 średnia cebula,
    0,5 łyżeczki soli do cebuli,
    2 łyżki oleju do cebuli,
    4 łyżki bułki tartej drobnej
    dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia kotletów,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszanki z podsmażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę obrać ze skórek i rozgnieść widelcem następnie dodać jajka całe oraz bułkę tartą a także podsmażoną ostygniętą cebulę lekko posoloną. Całość wyrobić dłońmi na jednolitą masę
  • 2. Następnie formować dowolnej wielkości kotlety obtoczyć je w bułce tartej i ułożyć na talerzu. Przygotowane usmażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor, gotowe kotlety podawać kto z czym ma ochotę. Bardzo polecam są przepyszne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować