Kotlety schabowe z zasmażanym brokułem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała propozycja na smaczny obiad. Tak podany obiad nie musi już mieć ziemniaków, bo brokuły doskonale je zastępują.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego bez kości
    sól i pieprz
    papryka ostra
    Panierka:
    mąka
    jajko
    bułka tarta

    Brokuł zasmażany:
    1 duży brokuł
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    sól ziołowa
    1 łyżeczka cukru
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe z zasmażanym brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem, aby było delikatniejsze, przyprawiamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  • Schab 2. Kotlety schabowe smażymy na rozgrzanym Oleju z obu stron.
    Kotlety podajemy razem z zasmażanym brokułem i cebulką.
  • brokuł 3. Brokuła myjemy i wkładamy do gotującej osolonej i osłodzonej wody. Gotujemy około 5 minut i wyjmujemy z wody. Zanurzamy na 5 sekund w zimnej widzie ,aby się zahartował i nie stracił ładnego koloru. Odcedzamy z wody.
  • brokuł z cebulą 4. Na patelni szklimy obraną cebulę pokrojoną w plasterki, solimy i dodajemy kawałki brokuła. Smażymy kilka minut mieszając i wykładamy na półmisek z kotletami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować