Kotlety schabowe z zasmażanym brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy tłuczkiem, aby było delikatniejsze, przyprawiamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
2.Kotlety schabowe smażymy na rozgrzanym Oleju z obu stron.
Kotlety podajemy razem z zasmażanym brokułem i cebulką.
3.Brokuła myjemy i wkładamy do gotującej osolonej i osłodzonej wody. Gotujemy około 5 minut i wyjmujemy z wody. Zanurzamy na 5 sekund w zimnej widzie ,aby się zahartował i nie stracił ładnego koloru. Odcedzamy z wody.
4.Na patelni szklimy obraną cebulę pokrojoną w plasterki, solimy i dodajemy kawałki brokuła. Smażymy kilka minut mieszając i wykładamy na półmisek z kotletami.
Komentarze