KOTLETY SCHABOWE

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Schabowe nie co inaczej..

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *6 cienkich kotletów schabowych
    *3 jajka
    *pół szkl. startego żółtego sera
    *6 porów ,tylko białe części
    *2 serki topione
    *2\3 szkl. mąki
    *pół szkl. mleka
    *kilka łyżek oleju
    *łyżka masła
    *łyżka natki pietruszki
    *po ół łyżeczki bazylii lub tymianku
    *jarzynka
    *sól
    *pieprz







    *
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łyżkę mąki odłożyć . Jaja ,mąkę, żółty ser, natkę pietruszki, bazylię i sól ubijać trzepaczką, wlewać powoli mleko, aż składniki się połączą ,odstawić na godzinę.Serki topione włożyć do zamrażalnika . Mięso zbić ,lekko posolić i posypać resztą mąki. Kotlety zanurzać w cieście i smażyć 4-5 min.z obu stron. .Pod koniec smażenia dodać łyżkę masła. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem . Na każdej porcji położyć kawałek pora przekrojonego na pół . Schłodzone serki topione zetrzeć na tarce o dużych otworach ,posypać nimi pory. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni . Piec ,aż się zrumieni ser. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować