Kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łyżkę mąki odłożyć . Jaja ,mąkę, żółty ser, natkę pietruszki, bazylię i sól ubijać trzepaczką, wlewać powoli mleko, aż składniki się połączą ,odstawić na godzinę.Serki topione włożyć do zamrażalnika . Mięso zbić ,lekko posolić i posypać resztą mąki. Kotlety zanurzać w cieście i smażyć 4-5 min.z obu stron. .Pod koniec smażenia dodać łyżkę masła. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem . Na każdej porcji położyć kawałek pora przekrojonego na pół . Schłodzone serki topione zetrzeć na tarce o dużych otworach ,posypać nimi pory. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni . Piec ,aż się zrumieni ser. SMACZNEGO !
Komentarze