Kotlety rybne z ryżem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotuję w osolonym wrzątku ok . 15 minut , odsączam . Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę cukinię , chwilę podsmażam , studzę . Rybę drobno siekam , skrapiam sokiem z cytryny , doprawiam solą i pieprzem , mieszam . Do ryby dodaję ryż , cukinię z czosnkiem i cebulą , koperek , bułkę tartą , doprawiam czubrycą , harissą , wyrabiam na jednolitą masę . Formuję kotlety , smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano , osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu .
Porady
Kotlety podaję jako samodzielny posiłek , mogą być obiadem lub kolacją w towarzystwie lekkiej sałatki czy sosu :)
Komentarze