Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety ze świeżych filetów z mintaja, z dodatkiem dużej ilości szczypiorku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 gram filetu z mintaja (bez skóry)
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej + do panierowania
    1 duży pęczek szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Kotlety rybne z mintaja ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Dodajemy również drobno posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy.

    Dzielimy powstałą masę na 4 części i formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce tartej.

    Kładziemy kotlety na rozgrzany olej i smażymy je na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.

    Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Filety rybne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować