Rybne kotlety szarpane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Podstawową wersję szarpanych z fileta drobiowego już każdy zapewne zna, ale czy robiliście je kiedyś przy użyciu fileta rybnego?

Są wyśmienite!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 350 g filetów rybnych
    2 jaja
    2 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    70 ml mleka
    1/2 cebuli
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Rybne kotlety szarpane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne pokroić w kostkę.
    Jajko, mąkę i mleko roztrzepać, wlać do ryby i dokładnie polączyć.
    Cebulę obrać, drobniutko posiekać.
    Bułkę tartą, posiekaną cebulkę i natkę pietruszki dodać do masy rybnej, doprawić solą i pieprzem.

    Wyrobioną masę nakładać łyżką na rozgrzany olej, delikatnie spłaszczając.
    Piec na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Jajka Natka pietruszki Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować