Kotlety mielone z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tradycyjne mielone z dodatkiem ostrego, długo dojrzewającego sera. Proste i pyszne zarazem.

  • 15 min

Składniki:

  • - 500 g mielonego mięsa wieprzowego
    - duża cebula
    - jajko
    - czerstwa bułka lub pieczywo tostowe
    - mleko do namoczenia bułki
    - 50 g tartego sera długo dojrzewającego
    - sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, czosnek w pudrze,
    słodka papryka i 2 kostki przyprawy o smaku
    smażonej cebulki
    - olej do smażenia
    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pociąć w drobniutką kostkę. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przyprawić ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować