Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem

4.99 (160 ocen)

  • 30 min

Cała moja rodzina przepada za kotletami mielonymi, dlatego często je przygotowuję. A żeby nie było nudno, za każdym razem jakoś urozmaicam. Ta wersja bardzo przypadła do gustu mnie i domownikom, szczególnie ze względu na rozpływający się żółty serek. Po prostu pycha :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na 6 dużych kotletów:
    -60 dag łopatki wieprzowej
    -6 plastrów żółtego sera
    -6 pasków czerwonej papryki (najlepiej świeżej)
    -1 pęczek natki pietruszki
    -1 cebula
    -1 jajko
    -1 płaska łyżeczka soli
    -1,5 łyżki bułki tartej+do obtoczenia
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso mielimy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i posiekaną natkę, sól, pieprz oraz 1,5 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.
  • 2 2. Z mięsa formujemy kotlet, spłaszczamy w dłoni, układamy plaster żółtego sera (tak by nie wystawał) oraz paseczek papryki. Z powrotem formujemy kotlet. Obtaczamy w bułce w tartej.
  • 1 3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po około 6-7 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować