Kotlety mielone z serem

4.5 (183 ocen)

  • 15 min

Pyszne kotleciki z serem, polecam

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g wołowina bez kości,
    200 g bułka czerstwa,
    600 g wieprzowina -łopatka,
    2 szt jaja,
    100 g bułka tarta,
    100 g cebula,
    100 g ser żółty starty,
    smalec do smażenia,
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu. Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować