Kotlety mielone z marchewką i dymką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na kotlety mielone z piersi indyka z dodatkiem startej marchewki oraz drobno pokrojonej dymki. W ten sposób przemycimy trochę warzyw do codziennej diety. Polecam

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego z piersi indyka
    2 średnie marchewki
    2 małe dymki ze szczypiorkiem
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki i ziół prowansalskich
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z marchewką i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach wprost do miski. Do marchewki wkładamy mięso oraz pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem. Dokładamy pozostałe składniki i wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy np.: z puree ziemniaczanym i surówką. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Marchewka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować