Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kapusty

4.5 (162 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne kotleciki:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • mała garść kapusty kiszonej
    250 g mięsa mielonego z łopatki
    1 cebula
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1/2 łyżeczki soli czosnkowej
    1 jajko
    4,5 łyżki bułki tartej
    2 łyżki wody
    mąka do panierowana
    margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać,odcisnąć i drobniutko poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżkę margaryny i podsmażyć na niej kapustkę. Następnie wlać 1/2 szklanki wody i dusić do momentu jej całkowitego odparowania. Zdjąć z ognia u wystudzić. Do miski przełożyć mielone,dodać posiekaną drobno cebulkę. Następnie dodać zimną kapustę i dodać pieprz,paprykę oraz sól czosnkową. Wymieszać. Dodać jajko,wodę oraz stopniowo dodawać bułkę tartą i wyrabiać mięso. Powinno być zwarte ale nie zbite. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ponownie rozgrzać margarynę. Z mięsa formować kotlety i panierować je w mące. Kłaść na patelnię i smażyć z obu stron,aż będą ładnie brązowe. Podawać do ziemniaków i surówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować