Kotlety z fasoli i kapusty kiszonej

  • wyświetlono: 1616 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kotleciki pokochają nie tylko wegetarianie. Dodatek kiszonej kapusty sprawia, że nabierają bardzo ciekawego smaku i nie są mdłe. W połączeniu z ulubioną surówką będą doskonałą propozycją na postny obiad.

IMG_3480

Składniki

Na ok 8-9 kotlecików:

200 g suchej fasoli Jaś
200 g kapusty kiszonej
jajko
ok 2 łyżki mąki pszennej
sól
świeżo zmielony pieprz

bułka tarta do obtoczenia kotletów
olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z fasoli i kapusty kiszonej

  • 1. Fasolę przepłukać i moczyć w wodzie całą noc. W tej samej wodzie ugotować do miękkości, ostudzić, zmiksować na gładki mus. Kapustę dobrze odcisnąć z soku i drobno posiekać. Fasolę, kapustę, jajko i mąkę wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakifasolakapusta kiszonakotletyobiadwegetariańskiebezmięsneprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

Łazanki z kiszoną kapustą

Dodane przez: AnetaJ

Łazanki z kiszoną kapustą

Łazanki można przyrządzać na wiele...

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

Dodane przez: justi2401

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

To moje ulubione danie obiadowe....

Kaszanka z kapustą kiszoną i cebulą

Dodane przez: AnetaJ

Kaszanka z kapustą kiszoną i cebulą

W sezonie grillowym tak przygotowaną...

Kotlety z fasoli i jarmużu

Dodane przez: peggi

Kotlety z fasoli i jarmużu

Pyszne kotlety fasolowe zaspokoją...

Kluski śląskie.

Dodane przez: Słodko Słodka

Kluski śląskie z kapustą kiszoną i pieczarkami

Kluski śląskie z kapustą kiszoną...

schab

Dodane przez: AnnaKoziel

Pieczony schab z kiszoną kapustą i pieczarkami

Miękki aromatyczny schab, podany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE