Kotlety jajeczno-pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety jarskie jajeczno-pieczarkowe, doskonale smakują na ciepło ale również na zimno np z sosem czosnkowym.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 15 sztuk "L",
    pieczarki 40 dag,
    cebula 1 sztuka średnia,
    olej rzepakowy 5 łyżek,
    tarta bułka 1,5 szklanki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    kucharek 1-2 łyżki,
    jajka 1 sztuka "L",
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    olej rzepakowy - ile potrzeba,
    tarta bułka do obtaczania 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczno-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety jajeczno-pieczarkowe 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, w zimnej wystudzić, obrać i tłuczkiem do ziemniaków pognieść.
  • Kotlety jajeczno-pieczarkowe 2. Pieczarki obrane drobno pokroić i z drobno posiekaną cebulą bez soli usmażyć na oleju rzepakowym do odparowania płynu.
  • Kotlety jajeczno-pieczarkowe 3. Pieczarki dodać do jajek, dodać posiekaną natkę pietruszki, kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, jajka i dokładnie wyrobić na kleistą masę.
  • Kotlety jajeczno-pieczarkowe 4. Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce , kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni.
  • Kotlety jajeczno-pieczarkowe 5. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować