Kotlety jajeczno-pieczarkowe z dodatkiem sera

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Wspaniała propozycja na smaczny, bezmięsny obiad. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na około 12 sztuk:

    - 5 ugotowanych na twardo jajek

    - 200 g pieczarek

    - 1 cebula

    - 100 g sera żółtego typu gouda

    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    - 1 surowe jajko

    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa mielona

    - 3 łyżki bułki tartej

    Panierka:

    - 3 łyżki bułki tartej

    - 3 łyżki pokruszonych płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety jajeczno-pieczarkowe z dodatkiem sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Cebulę zeszklić na patelni a następnie dodać pieczarki, smażyć aż do odparowania wody, pozostawić do ostudzenia. Jajka obrać ze skorupek, razem z serem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać ostudzone pieczarki z cebulą, wbić jajko wymieszać z natką i bułką tartą. Masę doprawić do smaku tak, aby była lekko pikantna. Formować kotlety i obtaczać je w przygotowanej panierce, usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować