Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy

4.5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne kotlety drobiowe, przygotowane z piersi kurczaka w panierce z ciecierzycy. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag piersi z kurczaka
    2 jajka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka pszenna do obtoczenia
    panier z ciecierzycy do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plastry i rozbijamy na cienkie kotlety.
    Rozbite kotlety obtaczamy w mące, jajkach wymieszanych z solą i pieprzem, panierce z ciecierzycy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowane kotlety. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
    Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować