Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką

4.48 (172 ocen)

  • 30 min

Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką to propozycja byśmy mogli urozmaicić podanie tego słynnego kotleta.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 jajko
    1 szkl. bułki tartej
    olej
    500g pieczarek
    150g żółtego sera
    1 cebula
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą.
    Jajko roztrzepujemy widelcem.
    Każdy kotlet panierujemy w jajku i bułce.
    Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w grubszą kostkę.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pieczarki.
    Wszystko podduszamy.
    Pod koniec doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
    Gotowy farsz wykładamy na usmażone kotlety.
    Wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C aż ser się zrumieni.
    Tak przygotowane kotlety możemy podać np. z ziemniakami lub frytkami z surówką.
    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Sery Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować