Kurczak pod pieczarkową pierzynką

5 (169 ocen)

  • 25 min

Nie masz czasu na wyszukany obiad? Mam dla Ciebie pomysł na szybki, prosty lecz bardzo pyszny obiadek! Polecam mojego spontanicznego kurczaka pod pieczarkową pierzynką :)

  • 25 min

Składniki:


  • 700 piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    szczypta przyprawy do kurczaka
    szczypta pieprzu ziołowego
    200 g pieczarek
    1 łyżeczka posiekanej natki koperku
    50 g startej mozzarelli

    Dodatkowo:

    ugotowane ziemniaczki z koperkiem
    kilka liści jarmużu lub ulubiona surówka
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w cienkie lecz szerokie plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dokładnie nacieramy, odstawiamy na chwilę.

    W tym czasie czosnek, natkę koperku oraz pieczarki siekamy drobno. Podsmażamy na oleju wszystkie warzywa. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut.

    Kurczaka kroimy z jednej strony, później przewracamy na drugą i wtedy nakładamy na każdy plaster mięsa pieczarki, a na ich wierzch mozzarellę. Smażymy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy np. z ugotowanymi ziemniaczkami, ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować