Idealny kotlet na danie obiadowe, imprezy. Łatwy w wykonaniu a zawsze coś innego.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 filet podwójny z kurczaka
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia
• 2 kulki mozzarelli
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• 2 pomidory
• ½ pęczka szczypiorku
Kotlet drobiowy z serową panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.
Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.
Komentarze