Kotlet drobiowy z serową panierką

5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealny kotlet na danie obiadowe, imprezy. Łatwy w wykonaniu a zawsze coś innego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet podwójny z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
    • 2 kulki mozzarelli
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • 2 pomidory
    • ½ pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet drobiowy z serową panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet 1. Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
    Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • ser 2. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.
    Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.
  • kotlet 3. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować