Kotlet schabowy z cebulową panierką

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Apetyczna odmiana klasycznego schabowego. Ten jest smaczny z delikatną nutą cebuli.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    ok 8 łyżek bułki tartej
    1 cebulka szalotka
    pieprz
    sól
    jajko
    mąka
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlet schabowy z cebulową panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem dość cienko. Natrzeć solą i pieprzem z obu stron.
  • 2. Cebulę szalotkę poszatkować bardzo drobno następnie połączyć ja z bułką tartą
  • 3. Przygotowane kotlety panierować w mące, rozbełtanym jajku i cebulowej bułce tartej. Smażyć na smalcu. Podawać z ziemniaczkami z wody posypane koperkiem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować