kotleciki z warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

kotlety bez dodatku mięsa, z samych warzyw

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule,
    100 g startej marchewki,
    100 g mrożonego groszku,
    500 g mrożonego kalafiora,
    3-4 jajka,
    3 łyżki masła,
    sól,pieprz,
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
    1/2 pęczka kopru,
    2 łyżki mąki kukurydzianej,
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy marchewkę i groszek, dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując kotlety. Obsmażamy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować