Kotleciki z serc drobiowych

2.6 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie i wyjątkowo smaczne kotlety.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. Serc drobiowych
    1 kajzerka
    1 jajko
    1 cebula
    10 dag surowego boczku
    Sól
    Pieprz
    Bułka tarta do obtoczenia
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca, namoczoną i odciśniętą kajzerkę,cebulę, i boczek zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Dodać jajko, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę. Podzielić na 8 części, uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Kotleciki podajemy z młodymi ziemniakami i surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować