KOTLECIKI Z INDYKA Z SURÓWKĄ

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smakowite kotleciki które zasmakowały moim domownikom.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jedna pierś z indyka
    - 1 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki majonezu
    - 2 jajka
    - 100 gram żóltego tartego sera
    - łyżka posiekanego szczypiorku
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - łyżeczka curry
    - sól, pieprz



    - pól kapusty pekińskiej
    - kawałek pora ( zielona część)
    - 3-4 ogórki konserwowe
    - sól, pieprz
    - majonez
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z indyka z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOTLECIKI Z INDYKA  ZSURÓWKĄ 1. Pierś umyć , osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Cebulę drobno posiekać i wsypać do mięsa. Dodac przeciśnięty przez praskę czosnek, pietruszkę, szczypiorek, ser, mąkę, jajka, majonez, curry, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym oleju nakładać łyżką tak jak placki ziemniaczane i smażyć na złoto.

    Kapustę posiekać. dodac pokrojone w kostkę ogórki i drobno posiekany por. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować