Kotleciki z indyka z marchewką

0 (0 ocen)

  • 35 min

:) Miałam w planach zrobić dzisiaj "torcik" mięsny przekładany warzywami i serem, ale Synek za bardzo szalał i pokrzyżował mi plany, dlatego powstały takie oto pieczone kotleciki z marchewką. Mięciutkie, delikatne, z lekkim marchewkowym posmakiem, naprawdę bardzo smaczne:)

  • 35 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z indyka, 1 średnia czerwona cebula, 1 średnia marchewka (około 120g), 1 jajko, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka przyprawy gyros, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka oregano, 2 łyżeczki granulowanego czosnku, sól i pieprz wg smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z indyka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, marchewkę i resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Dziś podałam z leniwymi kluskami, które zabarwiłam na czerwono :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować