Kotleciki szpinakowe

4.5 (183 ocen)

  • 15 min

Jest to bardzo ciekawa propozycja na przygotowanie szpinaku, a ponieważ szpinak jest zdrowy i zawiera sporo żelaza powinno się jeść go dość często. W takiej formie smakuje nawet dzieciom :)

  • 15 min

Składniki:

  • 450g szpinaku
    4 jaja
    szczypiorek
    otręby pszenne lub inne
    czosnek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. Szpinak podgrzewamy, dodajemy kilka startych ząbków czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy aż nadmiar wody odparuje.
  • 2. Szczypiorek siekamy, jaja ścieramy na tarce, mieszamy ze szpinakiem i dodajemy kilka łyżek otrębów, mieszamy. Można jeszcze przyprawić solą i pieprzem, można również dodać czosnek granulowany, jeżeli lubimy mocny smak czosnku.
  • 3. Formujemy kotleciki, obsypujemy otrębami i smażymy na oleju, kilka minut na każdej stronie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować