Kotleciki "picasso" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KURCZAKA, CEBULĘ PAPRYKĘ, PIECZARKI KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I WRZUCAMY DO SPOREJ MISKI.
2.DODAJEMY KUKURYDZĘ I POSIEKANĄ NATKĘ PIETRUSZKI
3.5 ŁYŻEK MAJONEZU MIESZAMY Z 4 ŁYŻKAMI MĄCZKI. DOKŁADNIE, TAK ABY NIE BYŁO ŻADNYCH GRUDEK.
DODAJEMY DO MIĘSA I WARZYW I MIESZAMY.
4.JAJKA WBIJAMY DO SŁOIKA, ZAKRĘCAMY GO I ENERGICZNIE POTRZĄSAMY ABY BIAŁKO ZMIESZAŁO SIĘ Z ŻÓŁTKIEM.
DODAJEMY DO CAŁOŚCI I MIESZAMY.
DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM I OREGANO DO SMAKU
5.NA PATELNI ROZGRZEWAMY SPORĄ ILOŚĆ OLEJU.
NABIERKĄ NABIERAMY NASZĄ MIESZANKĘ I NAKŁADAMY NA PATELNIĘ FORMUJĄC PLACUSZKI. PAMIĘTAJ, ABY KAŻDY PLACUSZEK BYŁ POŁĄCZONY "SOKIEM" KTÓRY WYTWORZY SIĘ Z JAJEK I MAJONEZU.
6.KOTLECIKI SMAŻYMY AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ.
GOTOWE UKŁADAMY NA PAPIEROWYM RĘCZNICZKU ABY OBCIEKŁY Z OLEJU.
Porady
NAJLEPIEJ PO KAŻDEJ SMAŻONEJ PORCJI WYMIENIĆ OLEJ ABY KOTLECIKI SIĘ NIE PRZYPALAŁY
Komentarze