Kotleciki "PICASSO"

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kotleciki z kurczaka są pyszne i mogą być świetną zakąską na sylwestrową imprezę, bo za jednym razem wychodzi ich spora ilość.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 CAŁA PIERŚ Z KURCZAKA
    - 1 DUŻA CEBULA
    - 2 PAPRYKI CZERWONE
    - 1 PUSZKA KUKURYDZY
    - 0,5 KG PIECZAREK
    - NATKA PIETRUSZKI
    - MAJONEZ
    - 4 -5 CZUBATYCH ŁYŻEK MĄCZKI ZIEMNIACZANEJ
    - 4-5 JAJEK

    -SÓL, PIEPRZ I OREGANO

    - OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki "picasso" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KURCZAKA, CEBULĘ PAPRYKĘ, PIECZARKI KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I WRZUCAMY DO SPOREJ MISKI.
  • 2. DODAJEMY KUKURYDZĘ I POSIEKANĄ NATKĘ PIETRUSZKI
  • 3. 5 ŁYŻEK MAJONEZU MIESZAMY Z 4 ŁYŻKAMI MĄCZKI. DOKŁADNIE, TAK ABY NIE BYŁO ŻADNYCH GRUDEK.
    DODAJEMY DO MIĘSA I WARZYW I MIESZAMY.
  • 4. JAJKA WBIJAMY DO SŁOIKA, ZAKRĘCAMY GO I ENERGICZNIE POTRZĄSAMY ABY BIAŁKO ZMIESZAŁO SIĘ Z ŻÓŁTKIEM.
    DODAJEMY DO CAŁOŚCI I MIESZAMY.

    DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM I OREGANO DO SMAKU
  • 5. NA PATELNI ROZGRZEWAMY SPORĄ ILOŚĆ OLEJU.

    NABIERKĄ NABIERAMY NASZĄ MIESZANKĘ I NAKŁADAMY NA PATELNIĘ FORMUJĄC PLACUSZKI. PAMIĘTAJ, ABY KAŻDY PLACUSZEK BYŁ POŁĄCZONY "SOKIEM" KTÓRY WYTWORZY SIĘ Z JAJEK I MAJONEZU.
  • 6. KOTLECIKI SMAŻYMY AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ.

    GOTOWE UKŁADAMY NA PAPIEROWYM RĘCZNICZKU ABY OBCIEKŁY Z OLEJU.

Porady

NAJLEPIEJ PO KAŻDEJ SMAŻONEJ PORCJI WYMIENIĆ OLEJ ABY KOTLECIKI SIĘ NIE PRZYPALAŁY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować