Sernik picasso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obieramy, zalewamy śmietanką i miksujemy. Dodajemy twaróg i cukier puder, mieszamy.
2.Zagotowujemy 300 ml wody i dzielimy na 3 szklanki. Do każdej wsypujemy po jednej galaretce i dokładnie mieszamy.
3.Masę serową dzielimy na 3 części. Gdy galaretki trochę przestygną, nabieramy łyżkę masy serowej, mieszamy z galaretką i całość wlewamy z powrotem do sera i miksujemy. Tak robimy z każdą galaretką.
4.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami.
5.Kiedy masa serowa zacznie gęstnieć, wykładać łyżką na przemian bezpośrednio na biszkopty. Schłodzić w lodówce.
6.Galaretkę rozrobić w gorącej wodzie. Pozostawić do ostygnięcia. Kiedy zacznie tężeć wylać na wierzch sernika. Chłodzić w lodówce przez całą noc.
Komentarze