Kotleciki drobiowe z fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety, wypróbuj mojego przepis. Bardzo proste przygotowanie, wszystkie składniki razem łączymy, nakładamy łyżką i smażymy. Wolisz pieczone, zamiast smażenia ułóż na blaszce, włóż do piekarnika.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 10 dag fasolki szparagowej
    • 3 jajka całe
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 1 łyżka ketchup
    • 1 cebula
    • 10 g papryki konserwowej
    • 1 pęczek koperku
    • Sól
    • Papryka ostrą
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotleciki drobiowe z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Mięso kroję w drobną kostkę, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę konserwową kroję w drobną kostkę.
    2. Do miski przekładam mięso, fasolkę, cebulę, paprykę. Wbijam jajka, dodaję ketchup, wsypuję mąki, przyprawy. Dodaję drobno posiekany koperek. Dokładanie łączę wszystkie składniki.
  • kotlety 2. 3. Masę mięsną z warzywami nakładam łyżką na rozgrzany olej i smażę na rumiany kolor w dwóch strony.
  • kotlety 3. 4. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować