kopytka smażone

4.5 (167 ocen)

  • 40 min

Kopytka w trochę innym wydaniu

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    1kg mąki pszennej
    olej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kopytka smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie następnie studzimy i mielimy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy stopniowo mąkę i wyrabiamy aż ciasto będzie jednolite i będzie sie swobodnie odklejało od rąk.Z wyrobionego ciasta formujemy wężyki i wycinamy wężyki następnie kroimy w kopytka. otaczamy kopytka w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

świetne jako przystawka na prywatki i inne imprezy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować